Skip to Content

Vaš doprinos

Odgovarajuće doziranje

Da biste dozirali odgovarajuću količinu deterdženata, treba da uzmete u obzir nekoliko stvari: Koliko deterdženta je potrebno posebno zavisi od tvrdoće vode. Količina veša i stepen prljavštine su takođe presudni za pravilno doziranje deterdženta. Sledeći saveti će vam pomoći da pravilno odredite dozu deterdženta, u korist životne sredine.

 • Uzmite u obzir preporuke za doziranje na ambalaži deterdženta: Na svakom Perwoll proizvodu nalaze se preporuke za doziranje koje odgovaraju različitim nivoima tvrdoće vode. Preporuka se razlikuje u odnosu na nizak, srednji i visok stepen prljavštine, kao i u odnosu na različite nivoe tvrdoće vode. Bilo bi dobro da razvrstate veš pre pranja prema stepenu prljavštine. Što je veš prljaviji, potrebno je dozirati više deterdženta. 
 • Pitajte lokalni vodovod kakva je tvrdoća vaše vode. Tvrdoća vode se razlikuje od jedne do druge oblasti. Da biste bili sigurni, pitajte lokalni vodovod koji je tačan stepen tvrdoće. Tako ćete moći da prilagodite doziranje deterdženta u skladu sa tvrdoćom vode prema tabeli na etiketi proizvoda.
 • Količina veša i veličina mašine: Količine doziranja na ambalaži zasnovane su na uobičajenom opterećenju mašine za pranje veša za punjenje od 2,5 kg za osetljivu odeću. Ne preporučujemo veće opterećenje za osetljivu odeću.

Ušteda energije

Gotovo 80% utrošene energije i CO2 otiska deterdženata za veš potiče od faze korišćenja – samog procesa pranja kod kuće. To je uglavnom zbog energije potrebne za zagrevanje vode u mašini za pranje veša. Zbog toga smo tokom godina stalno unapređivali formulu deterdženta kako bismo osigurali vrhunske rezultate pranja već na niskim temperaturama. Možete da perete odeću na nižoj temperaturi i dobićete čistu odeću prijatnog mirisa dok smanjujete utrošenu energiju, a samim tim i CO2.

Ušteda vode

Iskoristite puni kapacitet pranja do 2,5 kg za osetljivu odeću što je češće moguće – to štedi ne samo energiju, već i vodu.

Izračunajte svoj otisak

Odvojite malo vremena za kalkulator otiska koji su razvili Henkel i Wuppertal Institute (Nemačka) i saznajte kako vaši lični izbori utiču na vaš ugljenični otisak. Svi pruženi podaci su anonimni.

 • Sastav i formule

  Šta proizvod sadrži?

  Perwoll neumorno radi na tome da obezbedi našu najbolju formulu za negu kako bi vaša odeća duže izgledala lepo.

 • Pakovanje

  Održivost je ključna

  Jako vodimo računa o tome da naša ambalaža bude funkcionalna i reciklabilna.

 • Put proizvodnje

  Put proizvodnje

  Neprekidno radimo na našem lancu vrednosti kako bismo poboljšalji njegov ekološki otisak, doprinoseći smanjenju emisije CO2.