Skip to Content

Pakovanje

Jako vodimo računa o tome da naša ambalaža bude funkcionalna i reciklabilna.

Henkel strategija za ambalažu

Kada razvijamo ambalažu, vodimo računa o tome da možete bezbedno da koristite naše proizvode i da istovremeno smanjujemo svoj uticaj na životnu sredinu i otpad.

Naši stručnjaci za ambalažu stalno rade na ambalaži sa efikasnom upotrebom materijala i sa materijalima za koje postoje javni reciklažni sistemi. Pošto razmišljamo o svojim proizvodima tokom čitavog njihovog životnog ciklusa, uzimamo u obzir i odlaganje i recikliranje ambalažnih materijala. Krajnji cilj je kružna ekonomija za plastiku, kao što je već dugo slučaj sa papirom.

Henkel planira da do 2025. godine 100% ambalaže bude reciklabilno ili višekratno upotrebljivo. Nadalje, cilj nam je da smanjimo količinu nove plastike iz fosilnih izvora u potrošačkim proizvodima za 50%. To ćemo postići povećanjem udela reciklirane plastike na više od 30%, smanjenjem količine plastike i sve većom upotrebom plastike na biološkoj bazi.

Ovde možete pronaći detaljne informacije o obavezama kojih se Henkel drži.

Naša reciklabilnost

Boce naših tečnih Perwolla su napravljene od 50% reciklirane plastike* i reciklabilne su.

(*odnosi se na veličine do 3L)

 • Sastav i formule

  Šta proizvod sadrži?

  Perwoll neumorno radi na tome da obezbedi našu najbolju formulu za negu kako bi vaša odeća duže izgledala lepo.

 • Put proizvodnje

  Put proizvodnje

  Neprekidno radimo na našem lancu vrednosti kako bismo poboljšalji njegov ekološki otisak, doprinoseći smanjenju emisije CO2.

 • Vaš doprinos

  Budite deo pokreta

  Gotovo 80% utrošene energije i CO2 otiska deterdženata za veš potiče od faze korišćenja – samog procesa pranja kod kuće.