Perwoll Perwoll Perwoll

Jako vodimo računa o tome da naša ambalaža bude funkcionalna i reciklabilna.

Henkel strategija za ambalažu

Kada razvijamo ambalažu, vodimo računa o tome da možete bezbedno da koristite naše proizvode i da istovremeno smanjujemo svoj uticaj na životnu sredinu i otpad.

 

Naši stručnjaci za ambalažu stalno rade na ambalaži sa efikasnom upotrebom materijala i sa materijalima za koje postoje javni reciklažni sistemi. Pošto razmišljamo o svojim proizvodima tokom čitavog njihovog životnog ciklusa, uzimamo u obzir i odlaganje i recikliranje ambalažnih materijala. Krajnji cilj je kružna ekonomija za plastiku, kao što je već dugo slučaj sa papirom.

 

Henkel planira da do 2025. godine 100% ambalaže bude reciklabilno ili višekratno upotrebljivo. Nadalje, cilj nam je da smanjimo količinu nove plastike iz fosilnih izvora u potrošačkim proizvodima za 50%. To ćemo postići povećanjem udela reciklirane plastike na više od 30%, smanjenjem količine plastike i sve većom upotrebom plastike na biološkoj bazi.

 

Ovde možete pronaći detaljne informacije o obavezama kojih se Henkel drži: https://www.henkel.com/sustainability/positions/packaging

Naša reciklabilnost

Boce naših tečnih Perwolla su napravljene od 50% reciklirane plastike* i reciklabilne su. (*odnosi se na veličine do 3L)

 • Put proizvodnje
  Transport i logistika u kompaniji Henkel
  Neprekidno radimo na našem lancu vrednosti kako bismo poboljšalji njegov ekološki otisak, doprinoseći smanjenju emisije CO2.
 • Vaš doprinos
  Budite deo pokreta
  Gotovo 80% utrošene energije i CO2 otiska deterdženata za veš potiče od faze korišćenja – samog procesa pranja kod kuće.
 • Sastav i formule
  Šta proizvod sadrži?
  Perwoll neumorno radi na tome da obezbedi najbolju formulu za negu kako bi vaša odeća duže izgledala lepo.