Perwoll Perwoll Perwoll

#Renovacija

Kako da apciklirate

Super stilizacija: Restilizujte 1 belu košulju na 6 načina pomoću uvrtanjem i rezovima

Volite „uradi sam“ estetiku? Odeća se lako transformiše, čak i sa nula veština šivenja. 

 

U prvom delu naše video-serije pokazali smo vam kako da apciklirate staru odeću koristeći samo aksesoar. U drugoj epizodi objasnili smo kako da sami izmenite odeću trajnim ili polutrajnim ukrasima na beloj košulji. Treća epizoda u nastavku vas vodi kroz jednostavne, pametne načine za sečenje košulje i uvijanje i okretanje kojim ćete postići „uradi sam“ estetiku.

Uradi sam za odeću: Kako da restilizujete belu košulju uvrtanjem i rezovima

Video uradi sam ideje za odeću: restilizacija bele košulje pomoću rezova i uvrtanja

Potrebno vam je sledeće:

 

  • Bela košulja 
  • Makaze
  • Alat (igla i konac ILI traka na lepljenje ILI peglanje ILI lepak za tkanine)
 
Postupak:
1. korak: Žena koristi pametnu ideju za izrezanu košulju na leđima predimenzionirane košulje

1. Gola leđa

Ovaj jednostavan tutorijal za sečenje košulje savršen je za košulju koja je preuska ili malo opuštena. Napravite dugačak rez na sredini leđa (označite pravu liniju na tkanini kredom ili perivim flomasterom). Najjednostavniji način da završite rez je lepljiva traka, kao što je prikazano na video-snimku. Za trajniji rezultat, koristite traku za popravljanje na peglanje ili napravite šav duž ivice da se tkanina ne pohaba. Kada završite, možete da nosite otkrivena leđa (preko uske majice ili uz malo otkrivene kože). Umesto toga, upotrebite broševe i zihernadle da spojite dva dela ili vežite dva labava kraja u čvor. 

2. korak: Žena je dobila otkrivena ramena pomoću ove uradi sam ideje za izrezanu košulju

2. Sačuvajte kragnu

Ako želite da apciklirate staru odeću, dobro bi bilo da se usredsredite na delove odeće koji vam se sviđaju. Vaša bela košulja ima lepu kragnu koja izgleda divno ispod pulovera? Ako vam se ne sviđa oblik, kroj ili imate fleke/oštećenja, možete da bacite košulju i zadržite kragnu – odličan način da je nosite na uzak džemper bez sakupljanja tkanine ispod.

3. korak: Žena apciklira staru odeću tako što je zadržala kragnu stare košulje

3. Obrnuta kragna

Spremni ste za najbržu transformaciju do sada koja fantastično ulepšava dekolte? Samo otkopčajte gornja tri dugmeta bele košulje, okrenite kragnu ka unutra i to je to. Spremni ste za veče!

4. korak: Ovde nisu potrebne uradi sam ideje za sečenje košulje. Žena je samo uvrnula materijal košulje i pretvorila je u top bez rukava

4. Zavoji i krivine

Bela košulja može da se transformiše i bez trajnih izmena. Ponekad je potreban samo pametan zaokret – i to bukvalno. Spustite predimenzioniranu košulju ispod ruku, prekrstite rukave na grudima i zavežite čvor. U zavisnosti od toga koliko je tkanina klizava, možda će vam trebati sakrivena zihernadla ili čak ukrasni broš da biste učvrstili čvor na mestu.

5. korak: Žena uvija prednji deo košulje i restilizuje je u kratku košulju

5. Čvorovi i podvijanje

Da li ste čuli? Kratke majice su se vratile! Ako ne želite da ulažete u novu isečenu bluzu, možete sami da prepravite odeću da ispratite ovaj trend. Trebaće vam predimenzionirana košulja, otkopčana do pupka. Zavežite oba kraja u čvor i podvucite za seksi, ali malo strog stil.

6. korak: Žena okreće košulju i restilizuje je u rolka-košulju

6. Obrni–okreni

Nošenje bele košulje naopačke prezentuje ovaj jednostavan komad odeće u potpuno novom, iznenađujuće modernom svetlu. Ostavite kragnu uspravno za efekat rolke ili ga ugurajte unutra za brodski izrez. Budući da je zadnji deo košulje isečen ravno, trebaće vam kaiš, šal ili kravata da biste je suzili u struku.

Kako da perete „uradi sam“ odeću

Sad kad ste staru odeću apciklirali, poželećete da uvek izgleda kao nova. Perwoll Renew Advanced White & Fiber zaglađuje vlakna bele tkanine i tako čuva njihov netaknuti izgled duže vremena. Ako ste isekli košulju, moraćete da porubite ivice ili stavite traku na njih pre prvog pranja kako se ne bi pohabale.