Skip to Content
Apciklirajte odeću pomoću ukrasa

Super stilizacija: Restilizujte 1 belu košulju na 6 načina pomoću ukrasa

Da li želite da apciklirate odeću uz minimalan napor? Uz prave „uradi sam“ savete, čak i mala kapsularna garderoba može mnogo da postigne. Naš video vam pokazuje kako da pretvorite staru belu košulju u ukrašenu košulju sa šest različitih tehnika koje uključuju minimalan napor i nikakvo prethodno znanje. 

Zašto da apciklirate odeću?

Naravno da možete da bacite staru belu košulju koju više ne nosite – ali Rethink Fashion je sasvim druga priča! Umesto toga, gledajte na nju kao prazno platno koje može da se transformiše uz minimalan napor. 

U prvom delu naše video-serije pokazali smo vam kako da restilizujete belu košulju koristeći samo dodatke. U ovoj epizodi objašnjavamo kako to možete poboljšati pomoću „uradi sam“ modne inspiracije sa trajnim ili polutrajnim ukrasima za belu košulju. Treća epizoda vas vodi kroz transformaciju košulje sečenjem, uvrtanjem i okretanjem.

Tutorijal za „uradi sam“ odeću: Kako da restilizujete belu košulju pomoću ukrasa

You need to accept cookies to play this video

Potrebno vam je sledeće:

 • Bela košulja 
 • Ukrasi (biseri ili perlice, ukrasna tkanina ili zakrpe koje se peglaju, ukrasna dugmad, boja za tkanine, ukrasna traka, traka sa šljokicama…)
 • Alat (igla i konac, traka na lepljenje ili peglanje, makaze, lepak za tkanine, pegla)

Postupak:

1. Dodajte kragnu od perlica
Dekorativne perlice, kuglice i nitne zaista menjaju izgled kragne. Prišili smo perle različitih veličina i porubili njima običnu belu kragnu za moderan monohromatski stil. Upotrebite lepak za tkaninu kao još jednostavniju alternativu bez šivenja. Za stil koji je više za izlaske, perle možete da zamenite šarenim kuglicama ili šljokicama. Nitne dodaju dašak panka. Upotrebite maštu i pronađite sopstvenu „uradi sam“ modnu inspiraciju!

1. korak: Žena pokazuje kako se košulja ukrašava perlama

2. Ruka u džepu
Dosadni beli džepovi na grudima su ostali u prošloj sezoni. Razdrmajte stvari džepom sa flamingo dezenom. Upotrebili smo ostatak zanimljive tkanine i samolepljivu traku za popravke i transformisali košulju za jednu noć. Za trajnije rešenje koristite traku koja se pegla ili prišijte džep. 

3. Glavna uloga: dugmad
Nema jednostavnijeg načina da apciklirate odeću od zamene dosadne dugmadi zabavnom. Samo odsecite obične bele dugmiće i umesto njih prišijte šarene, sjajne, neobične alternative. Mi smo odabrali srebrne dugmiće koji sada imaju glavnu ulogu na ovoj košulji. 

2. korak: Žena koristi upciklirani materijal da napravi nov džep

4. Sprej u plavo
Boja za tkanine postoji u brojnim oblicima, nijansama i veličinama. Obožavamo boju u spreju, koja je jednostavna za upotrebu i pruža predivan efekat akvarela. Obavezno zaštitite okolne površine, nosite rukavice i stavite nepropusni zaštitni sloj između prednjeg i zadnjeg dela košulje. Zaokružite izgled sirene zlatnim kaišem. 

4. korak: Žena koristi boju za tkanine za restilizaciju košulje

5. Bodovi
Zihernadle se koriste kao „uradi sam“ modna inspiracija još od doba panka. Upotrebili smo vrlo velike zihernadle i suzili široku košulju u struku i ispleli široku ukrasnu traku kroz mrežu.

5. korak: Žena koristi zihernadle za restilizaciju košulje

6. Fantazija
Pokažite koliko volite da apciklirate svoju odeću tako što ćete je ispisati sjajnim zlatnim slovima. Postavite traku sa šljokicama lepkom za tkaninu ili je prišijte za trajniji rezultat.

6. korak: Žena ukrašava košulju trakom sa šljokicama

Kako da perete apcikliranu odeću sa ukrasima

Kada počnete da primenjujete naše „uradi sam“ savete za odeću, vaša obična bela košulja više neće izgledati tako obično. Vodite računa o tome da pravilno perete veš pomoću deterdženta Perwoll Renew Advanced White & Fiber. Samo imajte na umu da lepak za tkaninu, boja, šljokice i nalepnice za peglanje mogu da podrazumevaju drugačije pranje od samog odevnog komada. Proverite pre nego što prvi put operete ukrašenu košulju!

Povezani članci

 • „Uradi sam“ kincugi farmerke

  Kako popraviti pocepane farmerke pomoću drevne japanske filozofije

 • Jedna košulja na šest načina: Aksesoar

  Kako stilizovati jednostavnu belu košulju da kreirate šest različitih stilova

 • Jedna košulja na šest načina: Uvrtanje i rezovi

  Kako da osnovnim izmenama kreirate šest različitih stilova jednostavne bele košulje