Skip to Content
Restilizacija bele košulje pomoću aksesoara

Super stilizacija: Restilizujte 1 belu košulju na 6 načina pomoću aksesoara

Želite da dopunite svoj garderober bez kupovanja nove odeće? Naš „uradi sam“ video-tutorijal za odeću pokazuje vam kako da na šest različitih načina stilizujete staru belu košulju. Saznajte kako da transformišete košulju i izvučete maksimum iz svoje garderobe pomoću ovih vrhunskih saveta i trikova za vintidž stilizaciju.

Zašto su bele košulje kvalitetno vintidž blago

Bela košulja je vanvremenski klasik koji može da se nosi sa skoro svakom odećom. Na buvljaku lako možete da pronađete kvalitetnu vintidž košulju, možete da pozajmite poslovnu košulju od dečka ili cimera ili da ukrasite svoju dosadnu belu bluzu na šest različitih načina pomoću jednostavnih dodataka.

Tutorijal za „uradi sam“ odeću: Kako da restilizujete belu košulju pomoću aksesoara

You need to accept cookies to play this video

Potrebno vam je sledeće:

 • Bela košulja 
 • Aksesoar (kaiševi, broševi, manžete, nakit, gumice, šalovi...)

Postupak:

1. Suzite struk kaišem ili šalom
Ovo posebno dobro funkcioniše na predimenzioniranim košuljama, kvalitetnim vintidž komadima koji se ne uklapaju savršeno ili običnoj poslovnoj košulji koju ste pozajmili od dečka ili cimera. Šal ili kaiš naglašavaju struk i dodaju boju.

1. korak: Žena strukira kvalitetnu vintidž košulju pomoću šala

2. Ukrasite okovratnik
Šnale za kosu nisu samo za ukroćavanje pramenova. Možete da ih upotrebite i za dodatno ulepšavanje obične košulje. Samo ih pričvrstite na ovratnik i to je to – vaša restilizovana košulja je sada ključni komad za izlaske.

2. korak: Žena restilizuje košulju pomoću šnala za kosu

3. Ulepšajte obične dugmiće minđušama sa klipsama
Jednostavan i efikasan način da prenesete dosadnu poslovnu košulju iz kancelarije u kafić. Pored toga, ovo je dobra prilika da iskoristite one kvalitetne vintidž minđuše koje nikada ne nosite na ušima. U zavisnosti od klipse, najbolji način da ih prikačite na otvor za dugme je da ih podvučete ispod postojećeg dugmeta. Ako to ne uspe, možda ćete morati da ih fiksirate zihernadlom na poleđini.

4. korak: Žena koristi kvalitetnu vintidž ogrlicu za restilizaciju košulje

4. Stavite krupnu ogrlicu ispod zakopčanog okovratnika
Momci otkopčavaju košulje kad žele da se opuste. Damama se preporučuje da rade suprotno – ali samo ako imaju dodatke koji će ulepšati ovaj stil!

5. Promenite izgled svoje košulje improvizacijom upadljivim broševima
Upotreba broševa za ulepšavanje obične košulje nije baš nova ideja. Ali jeste jednostavan stilski savet za koji je pao u nemilost. Dobra vest je to da su se broševi vratili na velika vrata! Neobično postavljanje i natrpani broševi su razlika između savremenog stilizovanja broševima i načina na koji ih je nosila vaša baka. Proberite zalihu nakita svoje starije tetke i restilizujte košulju svakog dana u nedelji.

5. korak: Žena koristi broš za restilizaciju košulje

6. Zavrnite rukave
i krenite da restilizujete košulju. Ovo je odličan savet i za stilizovanje predimenzioniranih košulja. Ne samo da će vam podebljane manžete, elastične narukvice ili nedavno ponovo moderne pamučne gumice za kosu ulepšati kombinaciju i sprečiti da rukavi skliznu preko šaka, već možete i da napravite efekat pufnastih rukava pomoću viška materijala. 

6. korak: Fantastičan poslednji savet za stilizaciju, žena koristi gumice za kosu za restilizaciju košulje

Kako da perete belu košulju tako da traje

Kada savladate naše „uradi sam“ tutorijale, počećete mnogo više da nosite svoju običnu belu košulju. Vodite računa o tome da pravilno perete veš kako bi izgledala sveže i čisto!

Saveti za dug i beo život vaše košulje 

 • Belo uvek perite odvojeno
 • Održavajte čistoću veš-mašine – ostaci oko vrata mogu da se prenesu na beli veš  
 • Prethodno tretirajte fleke 
 • Perite na preporučenoj temperaturi 
 • Koristite Perwoll Renew Advanced White & Fiber. Ovaj deterdžent vraća belinu odeći bez izbeljivača. Specijalna formula jača i zaglađuje vlakna, zbog čega se svetlost ravnomernije reflektuje i bela deluje svetlije 
 • Sušite na suncu na vazduhu kako biste iskoristili efekat beljenja UV zraka 

Povezani članci

 • Jedna košulja na šest načina: Ukrasi

  Kako da ukrasima kreirate šest različitih stilova jednostavne bele košulje

 • Jedna košulja na šest načina: Uvrtanje i rezovi

  Kako da osnovnim izmenama kreirate šest različitih stilova jednostavne bele košulje

 • „Uradi sam“ kincugi farmerke

  Kako popraviti pocepane farmerke pomoću drevne japanske filozofije