Perwoll nedelja mode 2021

Tradicija duga 25 godina!

Belgrade Fashion Week je komercijalni, promotivni i umetnički modni događaj na Balkanu, kreiran i inspirisan sličnim međunarodnim događajima. Osnovan 1996. godine, organizuje se dva puta godišnje, krajem oktobra i u martu.
Perwoll već dugi niz godina prepoznaje značaj najveće modne manifestacije na našim prostorima i ponosni je partner Belgrade Fashion Week-a.
S obzirom da je moda globalni fenomen, Perwoll Fashion Week se fokusira na nacionalni i međunarodni nivo, omogućavajući svake sezone razmenu ideja i znanja različitih dizajnera i brendova. 
Stoga se PFW zalaže za kontinuirano obrazovanje, uključujući sve faktore na modnoj sceni.

Podrška mladim talentima!

PFW konstantno podržava i ulaže u nezavisne modne dizajnere i mlade talente jer je modni dizajn, kao deo kreativne industrije, nedovoljno podržan od strane društvenog okruženja zbog nedostatka finansijskih sredstava.
U celini, PFW okuplja najznačajnije srpske dizajnere i modne kompanije, poznate inostrane brendove prisutne na domaćem tržištu, zanimljive internacionalne modne dizajnere, talentovane mlade dizajnere i studente modnog dizajna, poslovne ljude iz domena modne industrije i medija.

PFW DESIGN COLLECTIVE udruženje

Jedan od njegovih najvažnijih projekata – Udruženje PFW DESIGN COLLECTIVE stvorilo je mrežu koja povezuje više od 80 nezavisnih srpskih dizajnera. Ovi dizajneri su fokusirani na savremenu modu i proizvodnju malih serija. Perwoll Fashion Week stavlja akcenat na povezivanje domaće modne scene sa obližnjim tržištima i vodećim svetskim modnim centrima. Projekat regionalne modne scene – Zona 45 – je korak ka realizaciji ove ideje.
Glavna karakteristika Perwoll Fashion Week-a je njegova velika sposobnost da spoji umetnički i komercijalni aspekt mode.

Povezani članci

  • Kviz: Zadržati ili baciti?

    Baciti ili ne, pitanje je sad. Spremni ste za odgovor?

  • Spora moda i pravedna trgovina

    Šta podrazumevaju svesni izbori i popularna terminologija

  • Odeća bez granica

    Tri projekta spore mode za koja morate da znate